Voorwoord 2016

Voorwoord Koningsdag 2016 Woubrugge

27 April. Koningsdag! U wordt dit jaar niet door de rondrijdende brandweerwagen wakker geschud. Maar wees niet gerust. Wel door rumoer makende kinderen in de ochtenduren. “Luilak, beddezak. Staat om negen uren op. Negen uren, hallef tien,heb je die luilak al gezien?”. Zo klinkt het originele luilaklied om langslapers mee uit de bedden te jagen. Langslapen is zonde van de dag. Vooral op een feestdag als deze! Wie weet gaan ze door de straten met een oranje opgaande zon op de achtergrond. Om de dag alvast een gouden randje mee te geven.

De vreugde begint al bij de voorbereiding. Lang van tevoren bij de organisatoren van het prachtige programma, op de scholen in verwerking van het thema in de lessen, bij de bakker in het mengen van oranje door de room, noem maar op! En niet te vergeten bij de activiteiten in Woubrugge die de enthousiaste aanloop zijn naar het Koningsdagprogramma, zoals de dorpsloop en het Oranjebal. Voor mij begint de voorpret al bij het schrijven van dit voorwoord, dus veel dank voor die eer!

Terug naar de dag zelf: Terwijl de kinderstoet door de straten trekt, worden de wangen van schmink in onze Koningskleuren voorzien. De vlaggen worden van zolder gehaald en uitgehangen. Voorzitter Feestcommissie 1928 Erik-Jan Brunt kijkt nog even in de spiegel om zijn das recht te trekken. De muzikanten halen nog een laatste poetslap over hun toeters. En de gedecoreerden over hun Koninklijke onderscheiding, die ik ze onlangs op heb mogen spelden. Zodat ze stralend aanwezig kunnen zijn bij de aubade op het Batehof. De dag wordt gevuld met veel muziek en feestelijke activiteiten in Woubrugge. Een dag om van te genieten en van elkaar. Ik wens iedereen heel veel plezier en de kinderen goede zaken op de vrijmarkt!

burg

 

 

 

 

 

Burgemeester Marina van der Velde – Menting

Vrijdag 22 april Koningsspelen

Het eerste onderwerp op de agenda is gelijk een wijziging op het programma ten opzichte van voorgaande jaren. Voor 2016 heeft de Oranjevereniging de samenwerking met de  beide basisscholen (De Kinderkring en de Esselyckerwoude) gezocht.

De spelletjes die traditioneel door de Oranjevereniging op Koningsdag worden georganiseerd zijn nu ondergebracht in de sport- en speldag ofwel de landelijke Koningsspelen. Het blijven dus nog wel de spelletjes zoals jullie gewend zijn van Koningsdag alleen nu op de laatste vrijdag voor de meivakantie. Om het programma nog leuker te maken worden er naast de spelletjes, ook clinics georganiseerd. In deze clinics worden je de fijne kneepjes van een aantal sporten bijgebracht.

Door de unieke samenwerking is het voor de Oranjevereniging mogelijk  om voor Koningsdag een heel nieuw, feestelijk en spannend ochtendprogramma voor en door Woubruggenaren te organiseren. Er is nu dus nog meer te beleven in Woubrugge rond Koningsdag, lees hier alles over in dit programmaboekje.

Tijd voor een ander kunstje?

Je moet het wel durven. De Oranjevereniging Woubrugge maakt ‘het verschil’, verrast, verbluft en vermaakt kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar door te kiezen voor een workshop van circus Tadaa! Een andere tijd vraagt om een andere aanpak. Het is tijd voor een ander kunstje! Door middel van ongecompliceerde circustechnieken, leer je ‘de kunst’ van het communiceren, presenteren, balanceren en samenwerken in haar puurste vorm. En dat allemaal onder begeleiding van een professioneel team dat beschikt over een flinke dosis inzet en enthousiasme.

Wij zoeken hiervoor volwassenen en maatschappelijke stagiaires die onderdeel gaan uitmaken van het circus om te komen tot een geslaagd optreden voor het hele dorp. Hoe kom je hiervoor in aanmerking? Geef je op via www.feestcommissie1928.nl en kom op dinsdag 26 april om 19:00 uur op een ludieke manier alvast een voorproefje nemen. Zonder deze verrassende avond hoor je niet bij het spectaculaire optreden van Circus Tadaa! Komt het zien en geef je op.


 

Voorwoord 2015 Feestcommissie 1928

Update: 24-3-2015
Het is mij oprecht een eer om als nieuwe voorzitter van de Oranjevereniging Woubrugge het voorwoord aan u te mogen richten. Om mijzelf even in het kort voor te stellen, Erik-Jan Brunt, 43 jaar, getrouwd met Marloes Berg en sinds 17 maanden vader van de tweeling Valentijn en Floris. Ik ben geboren en opgegroeid in ons prachtige dorp en voel mij dan ook Woubruggenaar in hart en nieren.

‘Koningsdag moet in het teken staan van ontmoeting en verbinding´ sprak de koning op Koningsdag 2014. Voor ons als bestuur is dit het thema geworden waarop we de evenementen verder willen inkleuren zonder  daarbij afbreuk te doen aan de vele tradities. Daarnaast zijn wij op zoek geweest naar alle mogelijke samenwerkingsvormen om onze evenementen laagdrempelig en zo breed mogelijk gedragen te krijgen. Evenementen die jong en oud verbinden en tegelijk een plek creëren om elkaar te ontmoeten.

Zo krijgt de Nolina Dorpsloop een officieel wedstrijd element. Dit betekent een nieuwe route voor de kinderen en een uitbreiding van de dorpsloop voor de volwassenen met afstanden van 5 en 10 km die zijn aangemeld op de hardloopkalender van de KNAU.  Daarnaast wordt de vrijmarkt, die traditioneel plaatsvindt op Koningsdag, uitgebreid met een braderie voor jong & oud.

Op 5 mei zullen wij, in een 5 jaarlijks terugkerende cyclus, een fietstocht organiseren die u langs historisch/strategisch belangrijke locaties voert binnen Kaag & Braassem, dit in samenwerking met onder andere het Oranjecomité uit Roelofarendsveen.

Het belooft weer een druk programma te worden met voor ieder wat wils.
Geniet en geef elkaar ook de ruimte.

Voorzitter Oranjevereniging Woubrugge

Erik-Jan Brunt

 

 


 

Author: Webmaster

Share This Post On