Voorwoord Koningsdag 2017

Voorwoord Koningsdag 2017

Het jaar 2017, een jaar vol veranderingen in onze samenleving zo ook bij de Oranjevereniging. Sommige veranderingen zijn bewust genomen terwijl andere noodgedwongen zijn ontstaan door een tekort aan vrijwilligs en het vervallen van een deel van onze toegekende subsidies.  Wij hopen als Oranjevereniging dat u ons steunt en zich aanmeld als vrijwilliger of als sponsor, ons kleine bestuur van vijf heet U van harte welkom.

 

Met hulp en bereidwilligheid van de IJsvereniging Woubrugge is het op het laatste moment  nog gelukt om de traditionele Nolina dorpsloop te organiseren.
De dikke banden race zal in verband met de vakantie van zaterdag naar donderdag worden verplaatst om zo meer kinderen nog de gelegenheid te kunnen bieden om hieraan deel te nemen.

 

Koningsdag zal vooral plaats vinden in het gezellige hart van het dorp op en rond het Batehofplein. Op Koningsdag wordt het feest geopend met het, vorig jaar in het leven geblazen, luilak. Na de vele positieve reacties van vorig jaar hebben wij besloten om de kinderoptocht en luilak wederom samen te voegen. De leukste, mooiste of het meest originele herrie makende voertuig, fiets of persoon wordt beloond met een leuke prijs.

 

Dit jaar nieuw op Koningsdag is het ruilspel. Groepjes kinderen krijgen van de Oranjevereniging een voorwerp die zij in een bepaalde tijd moeten ruilen in iets mooiers of beters. Je mag zo vaak ruilen als je wilt. Ook hieraan is een leuke prijs gekoppeld. Ondertussen zullen de kinderspelen voor de jongsten op het Batehofplein worden gehouden.

 

De aubade zal dit jaar wederom in de Hervormde Kerk worden gehouden. Ook zal er een dichtwedstijd worden gehouden.
De kindervrijmarkt zal van de kerk naar het Batehofplein lopen. Op het Batehofplein hebben wij voor Uw kinderen een heuse bungee jump. Deze is geheel gratis. Ook zal er een poffertjeskraam staan. Voor een portie zal een kleine bijdrage worden gevraagd dat aan een goed doel zal worden besteed.

 

Rond 16.00 zal de plaatselijk horeca het feest oppakken met lekkere muziek en een gekoeld drankje.
Wij wensen U een leuke en gezellige Koningsdag toe.

 

Richard van Egmond


Voorwoord

Een boer uit Woubrugge in Holland
Brengt ’s morgens vroeg koeien naar het land
elk jaar na het bal
blijven ze op stal
Dan is de boer in Die Twee gestrand

Doorslapen in de vroege ochtend van 27 april zit er niet in. Met toeters en bellen trekken Woubrugse kinderen ’s ochtends vroeg door de straten om luie boeren uit hun bed te krijgen. Of u het nu wel of niet laat heeft gemaakt tijdens het Oranjebal van café die Twee en de Jager,  uitslapen is niet de bedoeling. De feestcommissie 1928 heeft ook dit jaar voor deze Koningsdag een uitgebreid programma samengesteld. Voor koopjesjagers, ruilhandelaren, muziekliefhebbers en creatieve talenten.

 

Aan iedereen is gedacht. Of mijn dichttalent voldoende is voor een finaleplekje bij de dichtwedstrijd laat ik aan u. Hoe dan ook vormen alle activiteiten zonder twijfel de ideale ingrediënten voor een geslaagde dag. Een Koninklijke dag waarop we met elkaar de vlag uithangen, alles wat oranje is aantrekken en bovenal feest vieren. Ik heb er zin in, ik hoop u ook.  Ik wens u allen een hele fijne zonnige dag toe.

 

Burgemeester Marina van der Velde – Menting


Wie wordt Oranjedichter 2017?

Woubrugse Gedichtenwedstrijd Koningsdag 2017

Thema: “Helemaal Hollands”

Categorie: t/m 14 jaar en 15 jaar e.o.
Omvang: maximaal 20 regels en max. 3 gedichten per persoon

Inleveren uiterlijk 10 april ovv naam, adres en geboortedatum naar gedichtenwedstrijd@dorpskerkwoubrugge.nl
Op koningsdag om 14:00 uur zullen de gedichten door de genomineerden worden voorgedragen in de Dorpskerk waarna de bekendmaking van de winnaars plaats zal vinden.


Author: Webmaster

Share This Post On