12 april 2019 Koningspelen

Vrijdag 12 april 2019 Koningspelen

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Ook dit jaar organiseren de beide basisscholen (De Kinderkring en de Esselyckerwoude) samen met de Oranjevereniging de Koningsspelen.

Door de samenwerking aan te gaan met de scholen en diverse sportverenigingen kunnen wij een interessanter programma voor de kinderen aanbieden. Deze bestaan uit verschillende sportieve activiteiten. De verenigingen die dit jaar hun medewerking geven zijn onder andere, judovereniging Arashi, VV Woubrugge, biljartvereniging Jacobswoude, hockeyvereniging Alkemade, dammen door Levien Scheele, balletschool Soof it en Yogaspots. Na afloop krijgen alle deelnemende kinderen namens de Oranjevereniging een vaantje.

Sinds 2013 zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2019 wordt hier – in verband met Goede Vrijdag – van afgeweken. De Koningsspelen zullen dan een week eerder worden gevierd, namelijk op vrijdag 12 april 2019.

De organisatie ligt bij de beide basisscholen waarbij Marlous Abels-Boomhouwer namens de Oranjevereniging het geheel ondersteunt.


Avatar

Author: Webmaster

Share This Post On