Agenda

agenda

Programma 2019

 • 12 april “NOLINA Dorpsloop”

  Vrijdag avond 12 april “NOLINA Dorpsloop” 2019

  Vanaf 18.30 uur kan er in de kantine van de voetbalvereniging Woubrugge worden ingeschreven voor de Nolina Dorpsloop.

  Vanaf 19.00 uur zullen de verschillende groepen van start gaan. De organisatie is in de handen van de Oranjevereniging in nauwe samenwerking met de de IJsvereniging Woubrugge.

  Tekstvak:

  0-5 jaar (j/m) 6-8 jaar (j/m) 9-11 jaar (j/m)     

  Route dorpsloop jeugd: start bij sporthal, Bateweg, Van Hoogstratenlaan Van Wassenaarstraat, Van Woudeweg, Bateweg en terug naar sporthal. Jeugd vanaf 6 jaar loopt dit parcours twee maal.

  Tekstvak:

  Jongeren van 12 – 15 jaar en Senioren v.a. 16 jaar (dames en heren)
  Route Dorpsloop voor senioren: start bij sporthal, Bateweg, Leidse Slootweg, Oudendijkse weg, Tuindersweg, Van Woudeweg, Bateweg, finish weer bij sporthal.

  12-15 jaar loopt deze ronde één maal en vanaf 16 jaar wordt de ronde tweemaal gelopen.

  Voor, tijdens en na de hardloopwedstrijd is er gelegenheid om professioneel gemasseerd te worden door Massagepraktijk Woubrugge. De behandeling is geheel gratis en geeft u de gelegenheid om kennis te maken met de krachtige werking van een goede massage, wij kunnen u dit van harte aanbevelen!  Na de finish is er voor iedereen wat te drinken. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke groep is er een beker. De prijsuitreiking zal aansluitend aan de wedstrijden (rond 19:45) plaatsvinden op het plein voor de voetbalkantine van de VVW. De organisatie voor deze dorpsloop is toevertrouwd aan de IJsverenging Woubrugge.

  In het gebied tussen de Van Woudeweg, Bateweg richting Sporthal, Leidse Slootweg en Oudendijkse weg tussen 18:45 en 20:15 uur

  Indien u met de auto weg moet tussen hier boven vermelde tijden, dan adviseren wij om uw auto elders te parkeren.  Vanaf 18:45 zal de weg niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeerd en worden afgesloten.

  Houdt u alstublieft rekening met de veiligheid van de deelnemers!


 • 12 april 2019 Koningspelen

  Vrijdag 12 april 2019 Koningspelen

  De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Ook dit jaar organiseren de beide basisscholen (De Kinderkring en de Esselyckerwoude) samen met de Oranjevereniging de Koningsspelen.

  Door de samenwerking aan te gaan met de scholen en diverse sportverenigingen kunnen wij een interessanter programma voor de kinderen aanbieden. Deze bestaan uit verschillende sportieve activiteiten. De verenigingen die dit jaar hun medewerking geven zijn onder andere, judovereniging Arashi, VV Woubrugge, biljartvereniging Jacobswoude, hockeyvereniging Alkemade, dammen door Levien Scheele, balletschool Soof it en Yogaspots. Na afloop krijgen alle deelnemende kinderen namens de Oranjevereniging een vaantje.

  Sinds 2013 zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2019 wordt hier – in verband met Goede Vrijdag – van afgeweken. De Koningsspelen zullen dan een week eerder worden gevierd, namelijk op vrijdag 12 april 2019.

  De organisatie ligt bij de beide basisscholen waarbij Marlous Abels-Boomhouwer namens de Oranjevereniging het geheel ondersteunt.


 • 13 april “Declathon dikke banden race”

  Zaterdag 13 april “Declathon dikke banden race” 2019

  10313821_461614717302425_8358881569709886088_n

  Op zaterdagavond staat de Decathlon dikke banden race gepland. Wil jij racen in een echte wedstrijd zoals op TV? Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Doe mee aan de Decathlon Dikke Banden Race! Je mag gewoon meedoen op je eigen (stads)fiets.

  Je rijdt op een afgezet parcours zo vaak mogelijk de ronde en ben je de winnaar in je leeftijdsgroep, dan mag je op de landelijke finaledag tegen andere winnaars uit het land fietsen. Word jij de Dikke Banden Race Kampioen van Nederland?

  Vanaf 18:40 uur start de inschrijving en het ophalen van de helm op het parkeerterrein aan de Wilhelminalaan. Bij voorkeur inschrijven via de website www.feestcommissie1928.nl maar dit is ook ter plekke mogelijk. LET OP! Het parcours is, net als vorig jaar, verplaatst naar de Wilhelminalaan/Emmlaan (zie ook het plaatje hieronder).

  De eerste wedstrijd begint om 19:00 uur. Er worden races in verschillende leeftijdscategorieën gehouden:

  Race 1: kinderen geboren in 2012 en 2011

  Race 2: kinderen geboren in 2010 en 2009

  Race 3: kinderen geboren in 2008 en 2007

  Alle deelnemers dienen om 19:00 uur aanwezig te zijn!

  10338273_461614940635736_8724317333554871279_nVoor een helm en een rugnummer wordt gezorgd. Er is een beker voor de nummers 1, 2 en 3 (jongens en meisjes) van elke leeftijdsgroep. Deelnemers mogen GEEN lid zijn van een wielervereniging en er mag NIET gefietst worden op een racefiets. Ook mogen er geen klikpedalen worden gebruikt.

  De Decathlon dikke banden race wordt georganiseerd door de Oranjevereniging in samenwerking met Decatholon, Firma van Raad IJsvereniging Woubrugge. Deze wedstrijd is aangemeld bij de KNWU. 

  De contactpersoon vanuit de Oranjevereniging is Petra Brunt.


 • 16 april Skeeler clinic

  Skeeler Clinic 16 april 2019


 • 25 april “Klaverjassen”

  19.30 uur:  Start klaverjassen (locatie Woudsoord).

  Gezelligheid staat voorop maar er zijn uiteraard ook leuke prijzen te winnen die gesponsord zijn door onze lokale ondernemers.

  Aan het einde
  van de klaverjasavond vindt een verloting plaats. Deze avond wordt georganiseerd door Hein Hoogeboom.

  Zaal open en inschrijven om 19.00.
  Inschrijfgeld is 2,50 euro per persoon.


 • 26 april 2019 “Oranjebal”

  26 april “Oranjebal” 2019

  21.00 uurbrodshoes 2_2
  Start Oranjebal café Die Twee. Toegang is gratis..

  Café Die Twee

  Ook dit jaar organiseren café de Jager en café Die Twee weer een gezellig feest op Koningsnacht.

  Start Oranjebal café Die Twee.

  Lekker op de dansvloer met hits uit de 70s, 80s en 90s. Zaal open vanaf 21.00 u., toegang 5 EURO, vanaf 18 jaar. Wil jij je favoriete nummer horen dat kan! Verzoeknummer kaartjes worden uitgedeeld.


 • 27 april “Koningsdag”

  Vrijdag 27 april “Koningsdag” 2019

  Dag en avond programma Koningsdag viering
  08:30 uur 
  Rondgang van Bedford door het dorp om iedereen te laten weten dat de Koningsdag start.

  9:30 uur
  Hijsen van de vlag op het Batehofplein

  9:45 uur 
  Dorpskerk open voor het meest muzikale spektakel van de dag!

  10.00 uur              Start concert. Het is de Oranjevereniging gelukt om een leuke band te vinden die het jaarlijkse koffieconcert zal komen opluisteren. Voor dit jaar is er gekozen voor de band Kliff & Kompanen die is voortgekomen uit de bekende en zeer succesvolle Haarlemmermeerse band NisPen. Kliff & Kompanen gaan terug naar de jaren 60 en brengen muziek van onder andere The Byrds, David Bowie, The Kinks, Eric Clapton en Cliff Richard. Hun programma zal jong en oud zeker aanspreken dus hopen wij jullie allemaal te mogen begroeten in de dorpskerk. Het programma is vrij toegankelijk wat betekent dat je kunt komen en gaan waneer het jou uitkomt. Hierbij nodigen wij alle gedecoreerden van Woubrugge van harte uit. Koffie en een lekkernij wordt u aangeboden door de Oranjevereniging onder leiding van Erik-Jan Brunt en Richard van Egmond

  9.30 uur – 11.30 uur Kinderspelen
  Bij de Batehof voor kinderen in de leeftijd van 2 jaar t/m groep 3. In deze leeftijdscategorie krijgen alle kinderen een prijs! Voor de ouders is er tegen betaling koffie met iets lekker te verkrijgen bij Feestcafé de Jager. Aanspreekpunten vanuit de oranjevereniging zijn Petra Brunt, Irma Hop en Chantal Boer.

  10:00 uur – 11.00 uur       
  De spelletjes worden deels muzikaal begeleid door de Heerlijkheid uit Hoogmade. Het repertoire zal vooral bestaan uit eigentijdse muziek zodat er ook voor de papa’s en mama’s en een ieder die gewoon even wil komen luisteren iets te beleven is op het Batehofplein tijdens de kinderspelen.

  11.30 uur  ruilspel
  Start van het RUILSPEL vanaf 7 jaar op het Batehofplein. Geef je op met een groepje van 3 tot 6 mensen. Je krijgt van ons het begin product en daarna heb je een uur om te ruilen. Wie het mooiste, meest bijzondere product heeft, krijgt een prijs. Opgeven kan via de website www.feestcommissie1928.nl. Dit spel wordt begeleid door Irma Hop.

  13.00 uur –   16:00 uur    Vrijmarkt voor iedereen op het Batehofplein. Mocht je vragen hebben over de vrijmarkt dan kun je je wenden tot Richard van Egmond

  Omwille van de veiligheid van de kinderen mogen er geen auto’s op de wegen komen waar de vrijmarkt plaats vindt, ook niet om te laden en te lossen. Deelname aan de vrijmarkt is voor eigen risico met betrekking tot onderlinge concurrentie.

  Dit jaar hebben we een wederom een spectaculaire uitdaging gevonden waar iedereen aan mag hieraan deelnemen: de surfrodeo. Wie durft deze uitdaging aan te gaan en verwerft eeuwige roem door het langst op de surfboard te blijven staan.


  13.30 uur –  16:00 uur Horsecycling voor iedereen vanaf 5 jaar die wil ervaren hoe het is om paard te rijden zonder dat je rekening moet houden met rare bokkesprongen.

  Je kunt je ter plekke inschrijven bij Petra Brunt.

  16.00 uur Prijsuitreiking ruilspel en horsecycling op het Batehofplein.

  Houd uw dorp schoon, ook op Koningsdag!

  16.00 uur – 18.00 
  Aansluitend op de vrijmarkt zal de horeca het stokje overnemen van de Oranjevereniging en een gezellig en bruisend feest neerzetten op het Batehofplein. Er zullen zangers van het Hollandse lied optreden, drankjes zijn verkrijgbaar bij Feestcafé de Jager in samenwerking met café Die Twee.

  15.00 uur Bingo
  Voor degene die het iets rustiger aan wil doen kan er in Woudsoord om leuke prijzen bingo worden gespeeld. De bingo is voor alle leeftijden, iedereen is welkom. Zaal open om 14.30 uur. Tegen een kleine betaling zijn er drankjes verkrijgbaar.

  De organisatie ligt in handen van Erik-Jan Brunt, Marlous Boomhouwer en Chantal Boer.

  Laten we zuinig zijn op verenigingen die hun terrein belangeloos ter beschikking stellen aan de gemeenschap.

  ***** De Oranjevereniging is bij geen van de evenementen aansprakelijk voor ongevallen die buiten de schuld om van de organisatie zijn ontstaan. Deelname is op eigen risico. *******


 • 4 mei Dodenherdenking

  4 mei 2019
  Dodenherdenking Oranjevereniging Woubrugge


  19.00 uur
  De gezamenlijke geloofsgemeenschappen van Woubrugge houden voorafgaande aan de dodenherdenking een bezinningsbijeenkomst in verzorgingstehuis Woudsoord, Weteringpad 3.

  Deze manier van herdenken geeft een ieder die bezinning zinvol vindt de gelegenheid om een persoonlijke invulling te geven aan de Dodenherdenking. Het thema van ‘Het Nationaal Comité 4 en 5 mei’ is ” Geef vrijheid door” hierbij staat ‘in vrijheid kiezen’ dit jaar centraal. Wij heten u allen welkom.

  19.30 uur 
  Verzamelen op het parkeerterrein bij Woudsoord voor de optocht richting het monument bij de Dorpskerk. De optocht wordt door trommels begeleid door  de Koninklijke muziekvereniging “de Heerlijkheid” uit Hoogmade


  19.35 uur

  Start stille optocht.

  19.45 uur
  Luiden van de kerkklokken.

  19.59 uur
  Blazen van “The Last Post” door de Koninklijke muziekvereniging “de Heerlijkheid”.

  20.00 uur 
  Twee minuten stilte om hen te herdenken die als gevolg van oorlogshandelingen aan ons ontvallen zijn.

  20.02 uur

  Het zingen van Het Wilhelmus

  Wilhelmus van Nassouwe
  Ben ik van Duitsen bloed
  Het Vaderland getrouwe
  Blijf ik tot in den dood
  Een prinse van Oranje
  Ben ik vrij onverveerd
  Den koning van Hispanje
  Heb ik altijd geëerd.
  Mijn schild en de betrouwe
  Zijt Gij o God mijn Heer!
  Op U zo wil ik bouwen
  Verlaat mij nimmer meer!
  Dat ik toch vroom mag blijven
  U dienaar te`aller stond
  De tirannie verdrijven
  Die mij mijn hart doorwondt.

  Hierna volgt de kranslegging. Bij het gedenkteken in het park achter de Dorpskerk wordt een kort woord gesproken door een afgevaardigde van de gemeente. De oud-strijders van ‘de vrienden van Alphen’ en oud-veteranen uit Kaag en Braassem openen het defilé langs het monument.

  In de Dorpskerk worden tekeningen opgehangen die zijn gemaakt door kinderen van beide basisscholen. Deze tekeningen kunt u, onder het genot van een kopje koffie in de Dorpskerk na de herdenking komen bekijken. Voor de kinderen is er limonade.


 • 5 mei Bevrijdingsdag

  5 mei 2019 Bevrijdingsdag Oranjevereniging Woubrugge

  Dit jaar is het al weer 74 jaar geleden dat wij bevrijd zijn. Op 5 Mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van oorlog en onderdrukking. 5 Mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

  Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende niet dat een einde kwam aan oorlog in de wereld.

  Nog dagelijks lijden mensen onder gewapende conflicten en de schending van mensenrechten. 5 Mei is daarom óók de dag waarop we ons bezinnen op onvrijheid elders in de wereld.

  5 mei Bevrijdingsdag zal in het eerstvolgende lustrumjaar, 2020 uitgebreid gevierd worden.