Agenda

agenda

Programma 2018

 • 17 april Skeeler clinic

  Skeeler Clinic 17 april 2018

   


   

 • 20 april 2018 Koningspelen

  Vrijdag 20 april 2018 Koningspelen

  Ook dit jaar organiseren de beide basisscholen (De Kinderkring en de Esselyckerwoude) samen met de Oranjevereniging de Koningsspelen.

  De spelletjes die traditioneel door de Oranjevereniging op Koningsdag worden georganiseerd zijn nu geïntegreerd in de sport- en speldag ofwel de landelijke Koningsspelen.

  Door de samenwerking aan te gaan met de scholen en diverse sportverenigingen kunnen wij een interessanter programma voor de kinderen aanbieden. Deze bestaan uit diverse clinics waarbij ze kennis kunnen maken met diverse sporten en worden de fijne kneepjes van deze sporten bijgebracht. Aan deze clinics werken dit jaar onder andere mee judovereniging Arashi, VV Woubrugge, biljartvereniging Jacobswoude, balletschool Ellen Oosterhoff en Yogaspots.

  Na afloop krijgen alle deelnemende kinderen namens de Oranjevereniging een vaantje. De organisatie vanuit de Oranjevereniging is in handen van Marlous Abels-Boomhouwer.

   

   


   

 • 20 april 2018 “NOLINA Dorpsloop”

  Vrijdag avond 20 april “NOLINA Dorpsloop” 2018

  Vanaf 18.30 uur kan er in de kantine van de voetbalvereniging Woubrugge worden ingeschreven voor de Nolina Dorpsloop.

  Vanaf 19.00 uur zullen de verschillende groepen van start gaan. De organisatie is in de handen van de Oranjevereniging in nauwe samenwerking met de de IJsvereniging Woubrugge.

   

  Tekstvak:

  0-5 jaar (j/m) 6-8 jaar (j/m) 9-11 jaar (j/m)     

  Route dorpsloop jeugd: start bij sporthal, Bateweg, Van Hoogstratenlaan Van Wassenaarstraat, Van Woudeweg, Bateweg en terug naar sporthal. Jeugd vanaf 6 jaar loopt dit parcours twee maal.

   

   

   

   

   

   

   

  Tekstvak:

  Jongeren van 12 – 15 jaar en Senioren v.a. 16 jaar (dames en heren)
  Route Dorpsloop voor senioren: start bij sporthal, Bateweg, Leidse Slootweg, Oudendijkse weg, Tuindersweg, Van Woudeweg, Bateweg, finish weer bij sporthal.

  12-15 jaar loopt deze ronde één maal en vanaf 16 jaar wordt de ronde tweemaal gelopen.

  Voor, tijdens en na de hardloopwedstrijd is er gelegenheid om professioneel gemasseerd te worden door Massagepraktijk Woubrugge. De behandeling is geheel gratis en geeft u de gelegenheid om kennis te maken met de krachtige werking van een goede massage, wij kunnen u dit van harte aanbevelen!

  Na de finish is er voor iedereen wat te drinken. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke groep is er een beker.

  De prijsuitreiking zal aansluitend aan de wedstrijden (rond 19:45) plaatsvinden op de parkeerplaats van de Sporthal en VVW. De organisatie voor deze dorpsloop is toevertrouwd aan de IJsverenging Woubrugge.

   

   

  ER IS GEEN VERKEER MOGELIJK

  In het gebied tussen de Van Woudeweg, Bateweg richting Sporthal, Leidse Slootweg en Oudendijkse weg.

  tussen 18:45 en 20:15 uur

   


   

 • 21 april “Declathon dikke banden race”

  Zaterdag 21 april “Declathon dikke banden race” 2018

   

   

  Op zaterdagavond staat de Decathlon dikke banden race gepland.

  10313821_461614717302425_8358881569709886088_n

  Wanneer je weleens mee wilt doen met een wielerwedstrijd is dit je kans. Op een afgezet parcours mag je op je eigen fiets een echte wedstrijd rijden. Je rijdt het parcours een aantal maal en ben je de winnaar in je leeftijdsgroep, dan mag je zelfs meedoen aan de grote landelijke Decathlon dikke banden racefinale op 13 oktober 2018 in Best.

  Vanaf 18:40 uur start de inschrijving en het ophalen van de helm op het parkeerterrein aan de Wilhelminalaan. Bij voorkeur inschrijven via onze website www.feestcommissie1928.nl maar is ook ter plekke mogelijk.

  LET OP! De route van de wedstrijd is verplaatst naar de Wilhelminalaan/Emmlaan (zie ook het plaatje hieronder). De eerste wedstrijd begint om 19:00 uur. Er worden races in verschillende leeftijdscategorieën gehouden:

  Race 1: kinderen geboren in 2011 en 2010
  Race 2: kinderen geboren in 2009 en 2008
  Race 3: kinderen geboren in 2007 en 2006

   

  Alle deelnemers dienen om 19:00 uur aanwezig te zijn!

  10338273_461614940635736_8724317333554871279_nVoor een helm en een rugnummer wordt gezorgd. Er is een beker voor de nummers 1, 2 en 3 (jongens en meisjes) van elke leeftijdsgroep. Deelnemers mogen GEEN lid zijn van een wielervereniging en er mag NIET gefietst worden op een racefiets. Ook mogen er geen klikpedalen worden gebruikt.

  De Decathlon dikke banden race wordt georganiseerd door de Oranjevereniging in samenwerking met Decatholon, Firma van Raad IJsvereniging Woubrugge. Deze wedstrijd is aangemeld bij de KNWU. 

  De contactpersoon vanuit de Oranjevereniging is Petra Brunt.


 • 26 april 2018 “Oranjebal”

  26 april “Oranjebal” 2018

  21.00 uurbrodshoes 2_2
  Start Oranjebal café Die Twee. Toegang is gratis..

  Café Die Twee

  Ook dit jaar organiseren café de Jager en café Die Twee weer een gezellig feest op Koningsnacht.

  Start Oranjebal café Die Twee.

  Lekker op de dansvloer met hits uit de 70s, 80s en 90s. Verzorgd door www.disco-party.nl. Deze DJ heeft diverse keren gedraaid op de vrijdagavond van het Woubrugse schippersfeest. Zaal open vanaf 21.00 u., toegang 5 EURO, vanaf 18 jaar. Wil jij je favoriete nummer horen dat kan! Verzoeknummer kaartjes worden uitgedeeld.

   

   


   

 • 26 april “Klaverjassen”

  19.30 uur:  Start klaverjassen (locatie Woudsoord).

  Gezelligheid staat voorop maar er zijn uiteraard ook leuke prijzen te winnen die gesponsord zijn door onze lokale ondernemers.

  Aan het einde
  van de klaverjasavond vindt een verloting plaats. Deze avond wordt georganiseerd door Hein Hoogeboom.

  Zaal open en inschrijven om 19.00.
  Inschrijfgeld is 2,50 euro per persoon.

   

   


   

 • 27 april “Koningsdag”

  Vrijdag 27 april “Koningsdag” 2018

  Dag en avond programma Koningsdag viering
  08:30 uur 
  Rondgang van Bedford door het dorp om iedereen te laten weten dat de Koningsdag start.

  9:30 uur
  Hijsen van de vlag op het Batehofplein

  9:45 uur 
  Dorpskerk open voor het meest muzikale spektakel van de dag! De aubade zal worden opgeluisterd door de Waldbrücker Musikanten. KOMT ALLEN want dit is de allerlaatste keer dat de Waldbrücker Musikanten zullen optreden. Wij garanderen u een muzikaal spektakel die door de ambiance en akoestiek van de dorpskerk een genot zal zijn voor uw gehoor. Het is dorpse gezelligheid ten voeten uit en door het hoge muzikale amusement en de intense beleving een vrijzinnig koffieconcert voor jong en oud. Laten we de leden van de Waldbrücker Musikanten nog één keer de gelegenheid geven om het dak van de kerk eraf te spelen, de voetjes mogen van de vloer!

  10.00 uur  Aubade Start concert.
  Hierbij nodigen wij alle gedecoreerden van Woubrugge van harte uit. Koffie en een lekkernij wordt u aangeboden door de Oranjevereniging onder leiding van Erik-Jan Brunt en Richard van Egmond

   

  9.30 uur – 11.30 uur Kinderspelen
  Bij de Batehof voor kinderen in de leeftijd van 2 jaar t/m groep 3. In deze leeftijdscategorie krijgen alle kinderen een prijs! Voor de ouders is er tegen betaling koffie met iets lekker te verkrijgen bij Feestcafé de Jager. Aanspreekpunten vanuit de oranjevereniging zijn Petra Brunt, Irma Hop en Chantal Boer.

   

  11.30 uur Start van het NIEUWE RUILSPEL ruilspel
  Start van het RUILSPEL vanaf 7 jaar op het Batehofplein. Geef je op met een groepje van 3 tot 6 mensen. Je krijgt van ons het begin product en daarna heb je een uur om te ruilen. Wie het mooiste, meest bijzondere product heeft, krijgt een prijs. Opgeven kan via de website www.feestcommissie1928.nl.

   

  12.45 uur Prijsuitreiking van het ruilspel bij de Batehof

   

  13.00 uur – 16:00 uur Vrijmarkt voor de kinderen lopend vanaf de Nederlandse Hervormde kerk tot aan de Batehof. Tussen de vrijmarkt door staan ook kraampjes van ondernemers opgesteld. Zo wordt het een afwisselend geheel waarbij u de vrijmarkt en de kraampjes kunt afstruinen en genieten van de gezelligheid in het dorpshart.

  Verder stelt het museum, onder voorbehoud dat de renovatie nagenoeg zal zijn afgerond, de deuren open en kunt u genieten van een geheel nieuwe versie van het museum. Mocht je vragen hebben over de vrijmarkt dan kun je je wenden tot Richard van Egmond

  Omwille van de veiligheid van de kinderen mogen er geen auto’s op de wegen komen waar de vrijmarkt plaats vindt, ook niet om te laden en te lossen. Deelname aan de vrijmarkt is voor eigen risico met betrekking tot onderlinge concurrentie.


  Word jij ontdekt als DE nieuwe Max Verstappen? Dit jaar pakt de  Oranjevereniging uit met twee spetterende activiteiten voor iedereen. Er is een formule 1 simulator voor de snelheidsduivels onder ons en vier VR-brillen met verschillende belevingen waar jong en oud spannende avonturen mee kunnen beleven. Deze activiteiten zijn te vinden op de Batehof.

  Deelname is gratis en mogelijk vanaf 6 jaar.

  Let op, deelname is op eigen risico!

  Houd uw dorp schoon, ook op Koningsdag!

  16.00 uur – 18.00 
  Aansluitend op de vrijmarkt zal de horeca het stokje overnemen van de Oranjevereniging en een gezellig en bruisend feest neerzetten op het Batehofplein. Er zullen zangers van het Hollandse lied optreden, drankjes zijn verkrijgbaar bij Feestcafé de Jager in samenwerking met café Die Twee.

   

  15.00 uur Bingo
  Voor degene die het iets rustiger aan wil doen kan er in Woudsoord om leuke prijzen bingo worden gespeeld. De bingo is voor alle leeftijden, iedereen is welkom. Zaal open om 14.30 uur. Tegen een kleine betaling zijn er drankjes verkrijgbaar.

  De organisatie ligt in handen van Erik-Jan Brunt, Marlous Boomhouwer en Chantal Boer.

  Laten we zuinig zijn op verenigingen die hun terrein belangeloos ter beschikking stellen aan de gemeenschap.

  ***** De Oranjevereniging is bij geen van de evenementen aansprakelijk voor ongevallen die buiten de schuld om van de organisatie zijn ontstaan. Deelname is op eigen risico. *******


   

 • 4 mei Dodenherdenking

  4 mei 2018
  Dodenherdenking Oranjevereniging Woubrugge


  19.00 uur
  De gezamenlijke geloofsgemeenschappen van Woubrugge houden voorafgaande aan de dodenherdenking een bezinningsbijeenkomst in verzorgingstehuis Woudsoord, Weteringpad 3. In deze bijeenkomst gaat pastoor M. Hoogenbosch voor met bijdragen van andere geloofsgemeenschappen. Deze manier van herdenken geeft een ieder die bezinning zinvol vindt de gelegenheid om een persoonlijke invulling te geven aan de Dodenherdenking.

  Het thema van ‘Het Nationaal Comité 4 en 5 mei’ is ” Geef vrijheid door” hierbij staat het Verzet in 2018 centraal. Wij heten u allen welkom.

  19.30 uur 
  Verzamelen op het parkeerterrein bij Woudsoord
  voor de fakkeloptocht richting het monument bij de Hervormde Kerk. Er zullen fakkels aanwezig zijn. De fakkeloptocht wordt d.m.v. trommels begeleid door de Koninklijke muziekvereniging “de Heerlijkheid”.


  19.35 uur

  Start stille fakkeloptocht.

  19.45 uur
  Luiden van de kerkklokken.

  19.59 uur
  Blazen van “The Last Post” door de Koninklijke muziekvereniging “de Heerlijkheid”.

  20.00 uur 
  Twee minuten stilte om hen te herdenken die als gevolg van oorlogshandelingen aan ons ontvallen zijn.

  20.02 uur

  Het zingen van Het Wilhelmus

  Wilhelmus van Nassouwe
  Ben ik van Duitsen bloed
  Het Vaderland getrouwe
  Blijf ik tot in den dood
  Een prinse van Oranje
  Ben ik vrij onverveerd
  Den koning van Hispanje
  Heb ik altijd geëerd.
  Mijn schild en de betrouwe
  Zijt Gij o God mijn Heer!
  Op U zo wil ik bouwen
  Verlaat mij nimmer meer!
  Dat ik toch vroom mag blijven
  U dienaar te`aller stond
  De tirannie verdrijven
  Die mij mijn hart doorwondt.

  Hierna volgt de kranslegging.

  Bij het gedenkteken in het park achter de dorpskerk wordt een kort woord gesproken door een inwoner uit Woubrugge. Daarna volgt een kort woord door een afgevaardigde van de gemeente. De oud-strijders van ‘de vrienden van Alphen’ en Kaag en Braassem openen het defilé langs het monument.

  In de Hervormde Kerk worden tekeningen opgehangen die zijn gemaakt door kinderen van beide basisscholen. Deze tekeningen kunt u, onder het genot van een kopje koffie in de Hervormde Kerk na de herdenking komen bekijken. Voor de kinderen is er limonade.

  Enkele foto’s van de fakkeloptocht 2005


   

 • 5 mei Bevrijdingsdag

  5 mei 2018 Bevrijdingsdag Oranjevereniging Woubrugge

  Dit jaar is het al weer 73 jaar geleden dat wij bevrijd zijn. Op 5 Mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van oorlog en onderdrukking. 5 Mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

  Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende niet dat een einde kwam aan oorlog in de wereld.

  Nog dagelijks lijden mensen onder gewapende conflicten en de schending van mensenrechten. 5 Mei is daarom óók de dag waarop we ons bezinnen op onvrijheid elders in de wereld.

  5 mei Bevrijdingsdag zal in het eerstvolgende lustrumjaar, 2020 uitgebreid gevierd worden.


   

 • 18 april Skeeler clinic

  Skeeler Clinic 18 april 2017