Agenda

agenda

Programma 2017

 • 18 april Skeeler clinic

  Skeeler Clinic 18 april 2017


   

 • 20 april “Declathon dikke banden race”

  Donderdag 20 april “Declathon dikke banden race” 2017

  Wanneer je wel eens mee wilt doen
  met een wielerwedstrijd is dit je kans. Op een afgezet parcours mag je op je eigen fiets een echte10313821_461614717302425_8358881569709886088_n
  wedstrijd rijden. Je rijdt het parcours een aantal maal en ben je de winnaar in je leeftijdsgroep, dan mag je zelfs meedoen aan de grote
  landelijke RABO dikke banden race op 17 september 2017 in Breda.

  Vanaf 18:40 uur start de inschrijving en het ophalen van de helm op
  het schoolplein van De Kinderkring. Bij voorkeur inschrijven via onze website www.feestcommissie1928.nl maar is ook ter plekke mogelijk. De route van de wedstrijd is om deze school. De eerste wedstrijd begint om 19:00 uur en totaal worden er drie races gehouden in verschillende leeftijdscategorieën.

  Race 1: kinderen geboren in 2010 en 2009
  Race 2: kinderen geboren in 2008 en 2007
  Race 3: kinderen geboren in 2006 en 2005

  Alle deelnemers dienen om 19:00 uur aanwezig te zijn!

  10338273_461614940635736_8724317333554871279_nVoor een helm en een rugnummer wordt gezorgd. Er is een beker voor de nummers 1, 2 en 3 (jongens en meisjes) van elke leeftijdsgroep. Deelnemers mogen GEEN lid zijn van een wielervereniging en er mag NIET gefietst worden op een racefiets. Ook mogen er geen klikpedalen worden gebruikt.

  De Decathlon dikke banden race wordt georganiseerd door de Oranjevereniging in samenwerking met Decatholon, Firma van Raad IJsvereniging Woubrugge. Deze wedstrijd is aangemeld bij de KNWU.

   


 • 21 april 2017 Koningspelen

  Vrijdag 21 april 2017 Koningspelen

  Ook dit jaar organiseren de beide basisscholen (De Kinderkring en de Esselyckerwoude) samen met de Oranjevereniging de Koningsspelen.

  De spelletjes die traditioneel door de Oranjevereniging op Koningsdag worden georganiseerd zijn nu ondergebracht in de sport- en speldag ofwel de landelijke Koningsspelen.

  Het blijven dus nog wel de spelletjes zoals jullie gewend zijn van Koningsdag alleen nu op de laatste vrijdag voor de meivakantie. Om het programma nog leuker te maken worden er naast de spelletjes, ook clinics georganiseerd. In deze clinics worden je de fijne kneepjes van een aantal sporten bijgebracht.

  Aan deze clinics werken de judovereniging, Eline Roosemalen en VV Woubrugge mee. Na afloop krijgen alle deelnemende kinderen namens de Oranjevereniging een vaantje aangeboden.

   

   


   

 • 21 april 2017 “NOLINA Dorpsloop”

  Vrijdag avond 21 april “NOLINA Dorpsloop” 2017

  Vanaf 18.30 uur kan er in de kantine van de voetbalvereniging Woubrugge worden ingeschreven voor de Nolina Dorpsloop.

  Vanaf 19.00 uur zullen de verschillende groepen van start gaan. De organisatie is in de handen van de Oranjevereniging in nauwe samenwerking met de de IJsvereniging Woubrugge.

   

  Tekstvak:

  0-5 jaar (j/m) 6-8 jaar (j/m) 9-11 jaar (j/m)     

  Route dorpsloop jeugd: start bij sporthal, Bateweg, Van Hoogstratenlaan Van Wassenaarstraat, Van Woudeweg, Bateweg en terug naar sporthal. Jeugd vanaf 6 jaar loopt dit parcours twee maal.

   

   

   

   

   

   

   

  Tekstvak:

  Jongeren van 12 – 15 jaar en Senioren v.a. 16 jaar (dames en heren)
  Route Dorpsloop voor senioren: start bij sporthal, Bateweg, Leidse Slootweg, Oudendijkse weg, Tuindersweg, Van Woudeweg, Bateweg, finish weer bij sporthal.

  12-15 jaar loopt deze ronde één maal en vanaf 16 jaar wordt de ronde tweemaal gelopen.
  Na de finish is er voor iedereen wat te drinken.

  Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke groep is er een beker. De prijsuitreiking zal aansluitend aan de wedstrijden (rond 19:45)  plaatsvinden op de parkeerplaats van de Sporthal en VVW.

  ER IS BEPERKT VERKEER MOGELIJK tussen 18:45 en 20:15 uur

   

   


   

 • 26 april 2017 “Oranjebal”

  26 april “Oranjebal” 2017

  21.00 uurbrodshoes 2_2
  Start Oranjebal café Die Twee. Toegang is gratis..

  Café Die Twee

  Ook dit jaar organiseren café de Jager en café Die Twee weer een gezellig feest op Koningsnacht.

   

   


   

 • 27 april “Klaverjassen”

  19.30 uur:  Start klaverjassen (locatie Woudsoord).

  Gezelligheid staat voorop maar er zijn uiteraard ook leuke prijzen te winnen die gesponsord zijn door onze lokale ondernemers.

  Aan het einde
  van de klaverjasavond vindt een verloting plaats.

  Zaal open en inschrijven om 19.00.
  Inschrijfgeld is 2,50 euro per persoon.

   

   


   

 • 27 april “Koningsdag”

  Donderdag 27 april “Koningsdag” 2017

  Dag en avond programma
  Koningsdag viering

  08:30 uur LUILAK
  Verzamelen op Batehofplein. Vertel iedereen in het dorp dat zij de vlag vroeg uithangen op Koningsdag! Ben jij tussen de 6 t/m 15 jaar en heb jij zin om ’s morgens vroeg het dorp eens een keer lekker wakker te schudden?
  Doe dan met ons mee met LUILAK. Dit jaar is het thema voor de LUILAK HOLLANDS ORANJE (zie ook het thema van de Hervormde kerk en de horeca). Kom verkleed, versier je fiets, versier je potten, pannen, toeters en bellen oranje en dan gaan we op pad.
  We vertrekken in groepen en gaan vanuit verschillende hoeken in het dorp een beetje herrie en keet trappen zonder schade te maken! We houden het natuurlijk wel leuk. De bedoeling is dat inwoners  hun vlag uithangen. Geen vlag? Dan gaan we daar met een beetje kabaal netjes om vragen! Als de vlag uithangt, dan trekt de groep weer verder. De groepen komen vervolgens bij de Hervormde Kerk weer bij elkaar. Je kunt je aanmelden via www.feestcommissie1928.nl.

   

  9:45 uur AUBADE
  Wel eens een optreden van de Waldbrücker Musikanten meegemaakt die versterkt werd door de ambiance en de akoestiek van de Nederlands Hervormde Kerk? Wij garanderen u een dorpse gezelligheid, muzikaal amusement maar vooral de intense beleving van een vrijzinnig koffieconcert. Jong of oud, iedereen zal dit leuk vinden en is welkom.10.00 uur  Start concert.
  Hierbij nodigen wij alle gedecoreerden
  van Woubrugge van harte uit. Er zal een optreden zijn van de Waldbrücker Musikanten. Koffie en een lekkernij wordt u aangeboden door de Oranjevereniging.

   

  10.30 uur – 12.00 uur Kinderspelen bij de Batehof voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar.
  In deze leeftijdscategorie krijgen alle kinderen een prijs!
  Voor de ouders is er tegen betaling koffie met iets lekker te verkrijgen bij Feestcafé de Jager.

   

  10.30 uur Start van het NIEUWE RUILSPEL ruilspel
  vanaf 7 jaar op het Batehofplein. Geef je op met een groepje van 3 tot 6 mensen. Je krijgt van ons het begin product en daarna heb je een uur om te ruilen. Wie het  mooiste, meest bijzonder product heeft, krijgt een prijs. Opgeven kan via de website www.feestcommissie1928.nl.

   

  12.00 uur  Prijsuitreiking van het ruilspel en luilak bij de Batehof

   

  13.00 uur – 16:00 uur Vrijmarkt voor de kinderen lopend vanaf de Nederlandse Hervormde kerk tot aan de Batehof. Tussen de vrijmarkt door staan ook kraampjes van ondernemers opgesteld. Zo wordt het een afwisselend geheel waarbij u de vrijmarkt en de kraampjes kunt afstruinen en genieten van de gezelligheid in het dorpshart.
  Verder stellen het museum, de modelbouwvereniging en de Nederlandse Hervormde kerk hun gebouwen open ter bezichtiging zodat er voor een ieder wel iets te doen is.
  Omwille van de veiligheid van de kinderen mogen er geen auto’s op de wegen komen waar de vrijmarkt plaats vindt, ook niet om te laden en te lossen. Deelname aan de vrijmarkt is voor eigen risico met betrekking tot onderlinge concurrentie.Dit jaar heeft de Oranjevereniging gekozen voor een spectaculaire activiteit. Op de parkeerplaats achter de Batehof staat een bungee trampoline opgesteld van wel 9 meter hoog. Onder begeleiding kun je sprongen maken van wel meer dan 10 meter hoog! Durf jij tot boven de huizen uit te springen en zo Woubrugge vanuit de lucht te zien?
  Deze activiteit is geheel gratis en mogelijk vanaf 6 jaar.

   

   

  Let op, deelname is op eigen risico!

   

  16.00 uur – 18.00 
  Aansluitend op de vrijmarkt zal de horeca het stokje overnemen van de Oranjevereniging en een gezellig en bruisend feest neerzetten op het Batehofplein. Er zullen zangers van het Hollandse lied optreden, drankjes zijn verkrijgbaar bij Feestcafé de Jager in samenwerking met café Die Twee.

   

  15.00 uur Bingo
  Voor degene die het iets rustiger aan wil doen kan er in Woudsoord om leuke prijzen bingo worden gespeeld. De bingo is voor alle leeftijden, iedereen is welkom. Zaal open om 14.30 uur. Tegen een kleine betaling zijn er drankjes verkrijgbaar.

  Laten we zuinig zijn op verenigingen die hun terrein belangeloos ter beschikking stellen aan de gemeenschap.

  ***** De Oranjevereniging is bij geen van de evenementen aansprakelijk voor ongevallen die buiten de schuld om van de organisatie zijn ontstaan. Deelname is op eigen risico. *******


   

 • 4 mei Dodenherdenking

  4 mei 2017
  Dodenherdenking Oranjevereniging Woubrugge

  Dit jaar legt het Nationaal Comité het accent op de bevrijding van 1945 en hetgeen we nu nog van deze bevrijding kunnen leren. De titel van de thematekst luidt: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst (Maurice Adams).

  Het thema van ‘Het Nationaal Comité 4 en 5 mei’ is dit jaar

  ” Vrijheid geef je door”


  19.00 uur
  De gezamenlijke geloofsgemeenschappen van Woubrugge houden voorafgaande aan de dodenherdenking op  donderdag 4 mei 2017 een bezinningsdienst in verzorgingstehuis Woudsoord, Weteringpad 3.

  In deze dienst gaat Ds. E. Mandemaker voor.

  Let op, de locatie van de bezinningsdienst is dus gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren.

  Op deze manier herdenken is grensoverschrijdend en daarom ook bedoeld voor iedereen die rondom de dodenherdenking een moment van bezinning zinvol vindt. Het thema van ‘Het Nationaal Comité 4 en 5 mei’ is ” Geef vrijheid door”. Wij heten u allen welkom.

  19.30 uur 
  Verzamelen op het parkeerterrein bij Woudsoord
  voor de fakkeloptocht richting het monument bij de Hervormde Kerk. Er zullen fakkels aanwezig zijn. De fakkeloptocht wordt d.m.v. trommels begeleid door de Koninklijke muziekvereniging “de Heerlijkheid”.


  19.35 uur

  Start stille fakkeloptocht.

  19.45 uur
  Luiden van de kerkklokken.

  19.59 uur
  Blazen van “The Last Post” door de Koninklijke muziekvereniging “de Heerlijkheid”.

  20.00 uur 
  Twee minuten stilte om hen te herdenken die als gevolg van oorlogshandelingen aan ons ontvallen zijn.

  20.02 uur

  Het zingen van Het Wilhelmus

  Wilhelmus van Nassouwe
  Ben ik van Duitsen bloed
  Het Vaderland getrouwe
  Blijf ik tot in den dood
  Een prinse van Oranje
  Ben ik vrij onverveerd
  Den koning van Hispanje
  Heb ik altijd geëerd.
  Mijn schild en de betrouwe
  Zijt Gij o God mijn Heer!
  Op U zo wil ik bouwen
  Verlaat mij nimmer meer!
  Dat ik toch vroom mag blijven
  U dienaar te`aller stond
  De tirannie verdrijven
  Die mij mijn hart doorwondt.

  Hierna volgt de kranslegging.

  Bij het gedenkteken in het park achter de dorpskerk wordt een kort woord gesproken door een inwoner uit Woubrugge. Daarna volgt een kort woord door een afgevaardigde van de gemeente. De oud-strijders van ‘de vrienden van Alphen’ en Kaag en Braassem openen het defilé langs het monument.

  In de Hervormde Kerk worden tekeningen opgehangen die zijn gemaakt door kinderen van beide basisscholen. Deze tekeningen kunt u, onder het genot van een kopje koffie in de Hervormde Kerk na de herdenking komen bekijken. Voor de kinderen is er limonade.

  Enkele foto’s van de fakkeloptocht 2005


   

 • 5 mei Bevrijdingsdag

  5 mei 2017 Bevrijdingsdag Oranjevereniging Woubrugge

  Dit jaar is het al weer 72 jaar geleden dat wij bevrijd zijn. Op 5 Mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van oorlog en onderdrukking. 5 Mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

  Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende niet dat een einde kwam aan oorlog in de wereld.

  Nog dagelijks lijden mensen onder gewapende conflicten en de schending van mensenrechten. 5 Mei is daarom óók de dag waarop we ons bezinnen op onvrijheid elders in de wereld.

  5 mei Bevrijdingsdag zal in het eerstvolgende lustrumjaar, 2020 uitgebreid gevierd worden.