27 april “Koningsdag”

Donderdag 27 april “Koningsdag” 2017

Dag en avond programma
Koningsdag viering

08:30 uur LUILAK
Verzamelen op Batehofplein. Vertel iedereen in het dorp dat zij de vlag vroeg uithangen op Koningsdag! Ben jij tussen de 6 t/m 15 jaar en heb jij zin om ’s morgens vroeg het dorp eens een keer lekker wakker te schudden?
Doe dan met ons mee met LUILAK. Dit jaar is het thema voor de LUILAK HOLLANDS ORANJE (zie ook het thema van de Hervormde kerk en de horeca). Kom verkleed, versier je fiets, versier je potten, pannen, toeters en bellen oranje en dan gaan we op pad.
We vertrekken in groepen en gaan vanuit verschillende hoeken in het dorp een beetje herrie en keet trappen zonder schade te maken! We houden het natuurlijk wel leuk. De bedoeling is dat inwoners  hun vlag uithangen. Geen vlag? Dan gaan we daar met een beetje kabaal netjes om vragen! Als de vlag uithangt, dan trekt de groep weer verder. De groepen komen vervolgens bij de Hervormde Kerk weer bij elkaar. Je kunt je aanmelden via www.feestcommissie1928.nl.

 

9:45 uur AUBADE
Wel eens een optreden van de Waldbrücker Musikanten meegemaakt die versterkt werd door de ambiance en de akoestiek van de Nederlands Hervormde Kerk? Wij garanderen u een dorpse gezelligheid, muzikaal amusement maar vooral de intense beleving van een vrijzinnig koffieconcert. Jong of oud, iedereen zal dit leuk vinden en is welkom.10.00 uur  Start concert.
Hierbij nodigen wij alle gedecoreerden
van Woubrugge van harte uit. Er zal een optreden zijn van de Waldbrücker Musikanten. Koffie en een lekkernij wordt u aangeboden door de Oranjevereniging.

 

10.30 uur – 12.00 uur Kinderspelen bij de Batehof voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar.
In deze leeftijdscategorie krijgen alle kinderen een prijs!
Voor de ouders is er tegen betaling koffie met iets lekker te verkrijgen bij Feestcafé de Jager.

 

10.30 uur Start van het NIEUWE RUILSPEL ruilspel
vanaf 7 jaar op het Batehofplein. Geef je op met een groepje van 3 tot 6 mensen. Je krijgt van ons het begin product en daarna heb je een uur om te ruilen. Wie het  mooiste, meest bijzonder product heeft, krijgt een prijs. Opgeven kan via de website www.feestcommissie1928.nl.

 

12.00 uur  Prijsuitreiking van het ruilspel en luilak bij de Batehof

 

13.00 uur – 16:00 uur Vrijmarkt voor de kinderen lopend vanaf de Nederlandse Hervormde kerk tot aan de Batehof. Tussen de vrijmarkt door staan ook kraampjes van ondernemers opgesteld. Zo wordt het een afwisselend geheel waarbij u de vrijmarkt en de kraampjes kunt afstruinen en genieten van de gezelligheid in het dorpshart.
Verder stellen het museum, de modelbouwvereniging en de Nederlandse Hervormde kerk hun gebouwen open ter bezichtiging zodat er voor een ieder wel iets te doen is.
Omwille van de veiligheid van de kinderen mogen er geen auto’s op de wegen komen waar de vrijmarkt plaats vindt, ook niet om te laden en te lossen. Deelname aan de vrijmarkt is voor eigen risico met betrekking tot onderlinge concurrentie.Dit jaar heeft de Oranjevereniging gekozen voor een spectaculaire activiteit. Op de parkeerplaats achter de Batehof staat een bungee trampoline opgesteld van wel 9 meter hoog. Onder begeleiding kun je sprongen maken van wel meer dan 10 meter hoog! Durf jij tot boven de huizen uit te springen en zo Woubrugge vanuit de lucht te zien?
Deze activiteit is geheel gratis en mogelijk vanaf 6 jaar.

 

 

Let op, deelname is op eigen risico!

 

16.00 uur – 18.00 
Aansluitend op de vrijmarkt zal de horeca het stokje overnemen van de Oranjevereniging en een gezellig en bruisend feest neerzetten op het Batehofplein. Er zullen zangers van het Hollandse lied optreden, drankjes zijn verkrijgbaar bij Feestcafé de Jager in samenwerking met café Die Twee.

 

15.00 uur Bingo
Voor degene die het iets rustiger aan wil doen kan er in Woudsoord om leuke prijzen bingo worden gespeeld. De bingo is voor alle leeftijden, iedereen is welkom. Zaal open om 14.30 uur. Tegen een kleine betaling zijn er drankjes verkrijgbaar.

Laten we zuinig zijn op verenigingen die hun terrein belangeloos ter beschikking stellen aan de gemeenschap.

***** De Oranjevereniging is bij geen van de evenementen aansprakelijk voor ongevallen die buiten de schuld om van de organisatie zijn ontstaan. Deelname is op eigen risico. *******


 

Author: Webmaster

Share This Post On